ERGÜN; 40 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜK…
Yerel yönetim; bir anlamda yerel hizmetlerden öte “YERELDE KALKINMA MODELİ”, değişim ve dönüşüm ihtiyacının yaşama getirilmesidir.
4 Ekim Çarşamba günü, Manisa’da “Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi”nin açılış törenine katıldım.
Bu tesis; şehircilik ve çevre adına yerel yönetim kaynaklarıyla yapılan Türkiye’nin en büyük entegre tesisi…
Çıplak gözle şehre bakıldığında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa’yı nasıl değiştirip dönüştürerek modernleştirdiği kolayca görülebiliyor.
Manisa; tarımda, sanayide, eğitimde, alt yapıda parlak bir ufuk çiziyor.
Manisa’ya “hizmet sevdalısı” olan ve ayrım yapmadan herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışını uygulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hizmette siyaset olmaz. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” diyor.
İnsan odaklı ve çevreye duyarlı belediyecilik örneği veren Başkan Ergün, “temiz ve yaşanabilir çevreyle örülü Manisa için çalıştığını”söylüyor.
Nasıl ki Manisaspor Kulüp Başkanlığı’na seçildiğinde Manisaspor’u 3.Lig’den alıp Süper Lig’e taşıdıysa; Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Manisa’yı büyükşehirler arasında Süper Lig’e taşıma kararlılığını sergiliyor.
“Gelecek seçimler değil; gelecek nesiller için çalıştık”diyen Başkan Ergün, yol haritasını “Manisa için 300’den fazla proje hazırladık. Kurtuluş Savaşı veriyormuş gibi çalışarak çocuklarımıza, gençlerimize güvenli bir gelecek hazırlıyoruz.”şeklinde çiziyor.
29 Mart 2009’da yüksek oy oranıyla MHP’den Manisa Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de, MHP’den tekrar aday oldu ve seçimi kazanarak bu kez, Manisa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı ünvanını aldı.
ENTEGRE TESİS
3,5 yıl önce Büyükşehir statüsüne kavuşan Manisa’nın ilk kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cengiz Ergün “Çok uzun, yorucu, oldukça meşakkatli bir sürecin ardından çalışmalara başlayabildik. Bugün Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve düzenli depolama tesisi olarak gördüğünüz bu alanda 2 yıl önce ot bitmeyen bir dağ başıydı. Buraya çıkacak yol bile yoktu.”diyerek sürecin kolay olmadığını anlatıyor.
8 Mart 2016’da temeli atılan, bir buçuk yılda tamamlanan, tamamen “öz kaynak” kullanılarak 110 milyon TL’ye mal edilen ve günlük 650 ton çöp işleme kapasitesine sahip UZUNBURUN KATI ATIK BERTARAF VE DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ; Manisa’nın 40 yıllık “çöp sorunu”nu çözecek. Bu tesis; sadece merkezin değil; ilçelerinde “çöp sorunu”nu çözecek kapasitede.
Manisa’nın; Turgutlu, Saruhanlı, Kırkağaç, Akhisar, Gördes, Salihli, Selenli, Demirci ve Sarıgöl İlçelerindeki 1 milyon 143 bin 781 m2’lik “vahşi depolama” alanları kapılarak, 17 ilçede kurulacak “transfer istasyonları”ndan alınacak çöpler bu tesise getirilecek, geri dönüşebilir atıklar el değmeden ayrıştırılacak ve Lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilecek. Ayrıca; atıklardan gübre üretilerek belediyenin park ve bahçe işlerinde kullanılacak.
Kısa bir süre öncesine kadar patlamalarıyla, yangınlarıyla gündeme gelen Manisa çöplüklerinin yerini bu kez, gübre ve elektrik üreten, ülke ekonomisine “katma değer” sağlayan modern, entegre tam otomatik bir tesis alıyor. Bu tesis; İstanbul’la birlikte Türkiye’nin iki tesisinden biridir.
Manisa’nın tarımda, eğitimde, kentleşmede, ulaşımda gelişmeye en açık ilçesi olan TURGUTLU’da “Katı Atık Transfer İstasyonu”nun kurulumu tamamlandı. Böylece; TURGUTLU’da temiz ve yaşanabilir bir çevre dokusuna sahip olacak. Ege-Koop da TURGUTLU’da sağlıklı kentleşmeye katkı yapmak üzere “EGE-KOOP TURGUTLU PRESTİJ EVLERİ-2” projesini uygulamaya başladı.
TURGUTLU; Manisa’nın geleceği parlak, ufku açık, ilgi odağı bir ilçesi olarak planlı kentleşmeyle kendinden söz ettirecek.
Sonuç olarak: Manisa; Ergün Başkan’la parlak geleceğe doğru koşuyor.