Kaymakam Turan’dan yeni seçilen muhtarlara ziyaret

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, ilçenin yeni seçilen kırsal mahalle muhtarlarını ziyarete başladı.

Manisa’nın Turgutlu İlçesi Kaymakamı Uğur Turan, yerel seçimlerde muhtarlığa seçilen  yeni kırsal mahalle muhtarları ile aza üyelerini ziyaret etmeye başladı.

Yıılık izinden dönen Kaymakam Uğur Turan, pazartesi günü saat 15.00'te kırsal mahallelerden Çatalköprü Mahalle Muhtarı Mustafa Teker ve aza üyelerini, ardından Yukarı Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, Aşağıbozkır Mahalle Muhtarı Oğuz Kasaba, Yayla Mahalle Muhtarı Ali Yavuz Demirelli ve Irlamaz Mahalle Muhtarı Hasan Kılınç ile azalarını ziyaret ederek tebrik etti.

Ziyaretlere İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Nurettin Yarımçam, Jandarma Asteğmen Deniz Kanar, Jandarma Asb. Bekir Ercan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Baki Erdem eşlik etti. Kaymakam Turan yaptığı ziyarette, "Muhtar bizim mahallelerde ilk temas noktamızdır. Bizim ilk kapımızsınız." dedi.

'Sizlerin görevi vatandaşımızın her konuda sorunu ile yakinen ilgilenmek'

'Muhtarlar öncelikle görevlerini bilmeli ve sevmelidir' diye konuşan Kaymakam Turan şunları söyledi: "Sizlerin görevi vatandaşımızın her konuda sorunu ile yakinen ilgilenmek. Çözebildiklerinizi çözmek, çözmediklerinizi ilgili müdürlüklere, makamlara iletmek göreviniz. Bizler görevimizi seviyoruz. Başarılı olmak için atandığımız makamları ve seçildiğimiz görevleri sevmeliyiz. Ayrıca muhtarlığın vazifesini de bilmeliyiz. Azalarla olan ilişkilerimiz, köy sakinleriyle olan ilişkilerimiz, mahallemizin sorunların çözümünde takip edeceğimiz yol ve yöntemleri bilmek çok ama çok önemli. Başarılı olmanızı canı gönülden arzu ederim. Azalarınız da başarılı olmasını isterim. Bu mahallelerde hizmet edenleri de unutmayız. Herkese mesafeli olacağız. Herkese kapımızı ve gönlümüzü açacağız" 

Vatandaşın yoğun ilgisine maruz kaldı

Her mahalle muhtarlıklarında kendilerini karşılayan vatandaşlarla bol bol hasbihal eden Kaymakam Turan çocukları da unutmayarak onlara çeşitli kitap ve oyuncaklar verdi. Vatandaşın yoğun ilgisine maruz kalan Kaymakam Turan, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi. Muhtarların ve vatandaşların sorunlarını bizzat not ettirerek takip edeceğini sözlerine aktardı.

SORUNLARI TEK TEK NOT ALDIRDI

Ziyaretlerde ortak sorun olarak; köy minibüslerin, otobüslerin düzenli geçmeleri, Irlamaz Çayına verilen pis su akıntıların önlenmesi, olmayan köy düğün salonlarının bir an önce yapılması istendi. 

24 Temmuz 2019 Çarşamba günü Turgutlu’da göreve başlamasının 4.yılının dolacağını  belirten Kaymakam Turan: "Bu manada bütün Kasabalılara şükranlarımı sunuyorum. Bütün muhtarlara şükranlarımı sunuyorum. Allah cümlenizden razı olsun. Allah bereketinizi artırsın. Gittiğimiz sofralarda Anadolu insanının, Ege insanının ne kadar konuksever olduğunu gördük. Gittiğimiz yerlerde şeftali getirdiler, elma getirdiler, çay getirdiler. Güleryüz gösterdiler, Ege’nin sıcaklığını ve sımsıcaklığını gösterdiler. Bak amcam çiçek getirdi. İnşallah biz bu iltifata layık olabiliriz."