34,2710$% 0.01
37,2827€% 0.03
44,6406£% 0.23
3.071,66%0,03
2.786,74%-0,01
9.006,55%0,68
MASKİ Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisleri ve çevre denetimleri ile Gediz ve Bakırçay Havzası’nın kaderini değiştiriyor. Bu kapsamda, arıtma tesislerine 226 milyon TL gibi dev bir yatırım bütçesi ayrıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisi yatırımlarıyla daha temiz Gediz ve Bakırçay Havzası hedefine adım adım yaklaşıyor. 2015 yılında 13 atıksu arıtma tesisini 20 milyon TL yatırımla işletmeye alan MASKİ, 141 milyon TL bütçe ayırarak Manisa merkez, Turgutlu, Gördes ve Soma’da atıksu arıtma tesislerinin inşaat çalışmalarına başladı. Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin faaliyete alınmasının ardından Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde de büyük yol kat edilerek test çalışmalarına geçildi. MASKİ, Manisa merkez ve Gördes tesislerinde ise betonarme imalatlarını tamamladı. Planlanan projelerle birlikte 226 milyon TL gibi bütçe ayrılan atıksu arıtma tesisleri hayata geçtiğinde, Manisa’nın evsel nitelikli atıksularının daha sağlıklı bir şekilde doğaya salınımı gerçekleştirilecek.
8 atıksu arıtma tesisi daha yapılacak
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde 8 atıksu arıtma tesisi daha inşa etmek için kolları sıvadı. 8 tesise 65 milyon TL gibi bir yatırım bütçesi öngörüldü. Alaşehir merkez ve Kavaklıdere Mahallesi ile Kırkağaç İlyaslar’da planlanan tesislerin yapım ihalesine çıkılacak. Selendi, Sarıgöl ve Demirci için ise proje çalışmaları Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülüyor. Köprübaşı merkezde de proje ihalesine hazırlanan MASKİ, Yunusemre’nin Muradiye Mahallesi’ndeki planlamalarına devam ediyor.
73 milyon metreküp atıksu arıtılacak
MASKİ Genel Müdürlüğü, işletmeye aldığı 13 atıksu arıtma tesisi ile 2016 yılında 22 milyon metreküp atıksuyu arıtarak çevre kirliliğinin önüne geçti. Faaliyete alınan Turgutlu AAT’nin yanı sıra Manisa merkez, Soma ve Gördes’te inşa edilen tesislerle birlikte bu rakam 73 milyon metreküpe ulaşacak.
Çevre denetim faaliyetleri tam gaz
Manisa’nın geleceğini koruma altına almak adına endüstriyel veya evsel nitelikte atıksu üreten sanayi tesislerini sürekli denetim altında tutan MASKİ, iki adet tam donanımlı çevre denetim aracı ile sanayi kuruluşlarının atıksularından sürekli numune alımı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, il genelinde bin 365 sanayi kuruluşuna gerekli önlemler aldırılarak ruhsatları düzenlendi.
“Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Gediz ve Bakırçay Havzası’nı özlenen günlerine kavuşturmak adına yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, “Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) tarafından düzenlenen 2. Su ve Çevre Ödülleri’nde Manisa Büyükşehir Belediyemiz; ‘en çok altyapı yapan Büyükşehir Belediyesi’ ödülüne, Genel Müdürlüğümüz ise, ‘en çok arıtma tesisi yapan idare’ dalında ödüle layık görüldü. Bereketli Gediz ve Kuzey Ege Havzaları için verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Test aşamasında olan Soma’daki tesisimizi de sayarsak 15 tesisimizle evsel nitelikli atıksuların arıtımını gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle, Gediz ve Bakırçay’da eskiden olduğu gibi hemşerilerimiz balık tutacak. Biz, Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. 30-40 yıl sonrasını düşünerek hayata geçirdiğimiz yatırımlarımız sayesinde ilimizin kaderini değiştireceğiz” diye konuştu.
MHP İlçe Başkanı hakkında suç duyurusu