40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
Turdak Dağcılık Kulübü sporcuları Salihli Sardok ve Manisa Fırtına Kulüpleriyle Spil Dağındaki Kybela ve Tantalos kayalıklarına tırmandılar.
Turdak Kulübü yöneticilerinden Perihan Oğultekin etkinliği gazetemize anlattı. “ Spil Dağı tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Yunan mitolojilerine anlatılanlara göre Turgutlu, Manisa Yolu üzerinde/ Akpınar mevkisinde “Tantalos” adında bir kent bulunmaktadır. Depremlerle toprak yüzeyinin 60m kadar battığı anlatılmaktadır. Tantalos Antik Kentten günümüze Yarık Kayanın hemen batısında Kral Poleps’in hemen aşağıdaki kentini seyrettiği kayaya oyulmuş tahtı ve bu kalıntının yaklaşık 500m batısında kayalara oyulmuş “Bereket tanrıçası Kybela”kabartması bulunmaktadır. Yıllardır; Turgutlu’dan Manisa’ya gidip gelişlerimde ulaşılması çok zor olan Kybela kabartması ve Poleps’in tahtına görmeyi bizzat elimi dokunmayı hayal etmişimdir.
Turdak Kulübü olarak bu Pazar programımıza aldığımız Manisa’nın önemli Dağcılık Kulüpleriyle en az bir kez “Ortak Etkinlik Gerçekleştirme” projesi çerçevesinde Manisa Fırtına, Salihli Sardok Kulüpleriyle bir araya gelerek Akpınar’dan Spil Kayalıklarına tırmanış başlattık. Yoğun sis, iki metre ilerisini görmek olası değil. Etkinliği planlayan Başkanımız Celalettin Babamız Parkuru “Orta Zorlukta” diye yazmıştı. Tırmandıkça tırmanırken nefesimiz kesilirken, kayma , düşme tehlikesi her an varken, kimi yerlerde aşağılara, “Yarık kaya kanyonuna” yuvarlanma riskini de sayarsak “Orta zorluk” tanımlamasını “Çok çok zor” diye değiştirmek gerektiğini vurgulamam gerektiğini söylemeliyim ama güçlükle tırmanıp vardığımız görkemli Kybela kabartmasını görüp elimi dokunduktan 70 kişilik gurup içinden (5) kişi ile Tantilis’in tahtının bulunduğu tehlikeli çıkışlı kaya kütlesine çıkıp Tahtına eşimle birlikte oturduktan sonra “Hele bunu 60 yaşın ilk basamağına yaklaşmışken bunu başarmak ayrı bir mutluluk oldu”. Saat 14.30 da bu Ağustosta kamp yaptığımız ve kuruma noktasına gelen Sülüklügöle vardığımız da gölün suyla bir miktar dolduğunu görünce mutluluğumuz bir kat daha arttı. Etkinliğimizi burada kendimize ateşte sucuk pişirip ödüllendirerek bitirdik. Özetlersem; Bu parkur “Turdak, Sardok ve Fırtına Dağcılık Kulüplerinin kayalarla sınavı gibiydi. Zorlu, yorucu ama bir o kadar keyifliydi” .
Turdak önümüzdeki Pazar daha kolay ve herkesin rahatlıkla yürüyebileceği bir parkur olan “Sart-Kale-Çamurhamamı- Kurşunlu Kaplıcaları “ parkurunda etkinlik gerçekleştirecek.
Salihli MİDDER’de yeni yönetimin tanıtımı yapıldı
GÜNCEL
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
1
Ak Parti Manisa İl Kongresi İçin Hazırlıklar Sürüyor
181916 kez okundu
2
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
149411 kez okundu
3
TURGUTLU DA YASAL HELYUM GAZI TEK İZGİ AJANSTA
122921 kez okundu
4
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111758 kez okundu
5
Manisa Şehir Hastanesi’nde anlamlı bir doğum hikayesi
111641 kez okundu
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Turgutlu’nun yeni Emniyet Müdürü Secaattin Aktay!
Turgutlu Ergenekon Köprülü Kavşağı temel atma töreni gerçekleştirildi
Türk Eğitim-Sen’den Hasan Ferdi Turgutlu MTAL İçin Şeffaflık Çağrısı
Turgutlu’da 28 yaşındaki gençten acı haber: Kurtarılamadı!
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Mersin’e atanan Manisa Emniyet Müdürü Aktaş’a veda töreni düzenlendi
Ticaret Bakanlığı yasal olmayan uçan balonların satışını yasaklama kararı aldı!
Turgutlu’da yasal helyum gazı sadece İzgi Ajans’ta
POLİS HAFTASI NEDENİYLE EMNİYET TEŞKİLATINDAN KAYMAKAM KAPANKAYA’YA ZİYARET