40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
Turgutlu İlçesi’nde yaşayan Kemal ve Melahat Bozkurt çifti, 75 kilogram ağırlığında bal kabağı yetiştirdi. Ovada kestane kabakları da yetiştiren çiftin kabaklarının büyüklüğü görenler şaşırıyor.
MANİSA’nın Turgutlu İlçesinde, Turgutlu Ovası Arpalık Bey Yolu Mevkii’nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Kemal Bozkurt ve Melahat Bozkurt çifti, 75 kilogramlık bal kabağı ve 55-70 kilogram arasında değişen kestane kabaklarıyla görenleri şaşırttı. Bozkurt çifti, kabaklarını restoranlar ve tatlıcılara kilosu 1.5 TL’den vererek aile bütçesine katkı sağlayıp, çocuklarının da masraflarını karşılıyor.
Bir kökten dört kabak aldıklarını belirten Kemal Bozkurt, “Komşularım ve bahçenin önünden geçenler, kabakların büyüklüğünü görünce çok şaşırıyor ve bizden tohum istiyor. 4 ayda yetiştiler. Biz bu işi yıllardır yapıyoruz ve sabırla daha iyi sonuçlar aldığımız için tohumlarımızı kaybetmeden saklayıp ileriki yıllara miras bırakmak istiyoruz. Tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz kabaklarımızı restoranlar, lokantalar ve tatlıcılar gelerek bize ücretini ödeyip aldıkları için pazarlama sorunu yaşamıyoruz” dedi.
Turgutluspor, Elazığ’dan 3 puanla döndü
GÜNCEL
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
1
Ak Parti Manisa İl Kongresi İçin Hazırlıklar Sürüyor
181829 kez okundu
2
TURGUTLU DA YASAL HELYUM GAZI TEK İZGİ AJANSTA
122832 kez okundu
3
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
112568 kez okundu
4
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111670 kez okundu
5
Manisa Şehir Hastanesi’nde anlamlı bir doğum hikayesi
111559 kez okundu