40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
Selim Yaşar, “Yaşar Topluluğu olarak Türkiye’ye, Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Çamlı Yem’in, yatırımı tamamlandığında 50 milyon TL’yi bulacak olan yeni, modern ve verimli fabrikasıyla ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkı artarak devam edecek.”
Yaşar Topluluğu’nun tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerindeki temsilcisi olarak 1983 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan bu yana sektörlerine yön veren Çamlı Yem Besicilik’in, büyükbaş yem ve kanatlı yem üretim kapasitesini arttıracak olan Turgutlu fabrikasının temeli atıldı.
İzmir Pınarbaşı’nda yem fabrikası, İzmir Örenaltı’nda organik gübre fabrikası, İzmir Çeşme’de kültür balığı üretim tesisi, İzmir Güzelbahçe’de hindi üretim tesisleri ve Manisa Beydere’de süt besi işletmesi bulunan Çamlı Yem Besicilik’in Manisa Turgutlu’da temeli atılan yeni yem fabrikasının 2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.
Turgutlu Organize Sanayi Bölgesindeki temel atma törenine Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Topluluğu ve Çamlı Yem Besicilik yöneticileri ve çalışanları katıldı.
Hayata geçirecekleri yeni yatırımdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, “ Dünya ve Türkiye ekonomisinin değişkenlik içinde olduğu bu dönemde, Yaşar Topluluğu olarak Türkiye’ye ve Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Yatırımı tamamlandığında 50 milyon TL’yi bulacak olan Çamlı Yem Turgutlu Fabrikası’nda büyükbaş yemi ve kanatlı yemleri üreteceğiz. Yaşar Topluluğu olarak, bölgemizin ve ülkemizin çiftçisiyle, süt üreticisiyle, besicisiyle bir bütünüz. Amacımız, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüketici ve müşterilerimize en iyi ürünleri sunabilmektir. 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedeflediğimiz yeni, modern ve verimli fabrikamızla ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkı artarak devam edecek.” diye konuştu.
Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise; “ Yaşar Topluluğu olarak dünya için stratejik öneme sahip olan tarım&gıda, su ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de tarım ve hayvancılığın gelişimi için çalışıyoruz. Bu gelişim için en temel şey yem sektöründe yapılan iyileştirme ve gelişmelerdir. Çamlı Yem’in yeni fabrikasında modern alt-yapı yatırımları ile ülkemiz hayvancılığına değer katacağız. ” dedi.
Törende konuşma yapan Yaşar Holding Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Başkan Yardımcısı Hasan Girenes, “2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanan Çamlı Yem Turgutlu Fabrikası, 57 bin metrekare arazi içinde yaklaşık 19.000 metrekare kapalı alana sahip olacak. Tam kapasiteye ulaştığında yılda 350.000 ton büyükbaş ve kanatlı yem üretimi gerçekleştireceğiz. Fabrikamızda süt yemleri, besi yemleri, keçi ve koyun yemleri, kuzu-buzağı yemleri, hindi yemleri, yumurtacı tavuk yemleri, etlik piliç yemleri, flake ve müsli yemleri ile tam yağlı soya üretimi yapılacak. Dikey ve modern sistemde üretim yapacak olan fabrikamız, enerji verimliliği yüksek ekipman kullanımı ve işletme verimliliğini arttıran fabrika otomasyon sistemleri ile %15 daha düşük enerji tüketimi sağlayacak. Akıllı tesis özelliklerini taşıyan fabrikamız, son teknoloji ile donatılmış Türkiye’nin en modern yem fabrikası olacak.” diye konuştu.
Törene katılan Turgutlu Belediye Başkanı ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Şirin, ülkemizin geçmişine inandığı gibi, bugününe ve geleceğine de inanarak yatırım yapan Yaşar Topluluğu’nu kutluyorum. Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi olarak yatırımcılarımıza değer veriyor, onları desteklemek için çalışıyoruz. Türkiye’de tarım ve gıda sektörlerine inanan, Turgutlu’yu seçerek bölgemize ekonomik, ticari ve istihdam anlamında katkı sağlayacak olan bu yatırımı yapan Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar başta olmak üzere tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Engelliler Günü’ne Özel Muhteşem Program
GÜNCEL
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
1
Ak Parti Manisa İl Kongresi İçin Hazırlıklar Sürüyor
181912 kez okundu
2
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
148740 kez okundu
3
TURGUTLU DA YASAL HELYUM GAZI TEK İZGİ AJANSTA
122919 kez okundu
4
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111753 kez okundu
5
Manisa Şehir Hastanesi’nde anlamlı bir doğum hikayesi
111639 kez okundu
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Turgutlu’nun yeni Emniyet Müdürü Secaattin Aktay!
Turgutlu Ergenekon Köprülü Kavşağı temel atma töreni gerçekleştirildi
Türk Eğitim-Sen’den Hasan Ferdi Turgutlu MTAL İçin Şeffaflık Çağrısı
Turgutlu’da 28 yaşındaki gençten acı haber: Kurtarılamadı!
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Mersin’e atanan Manisa Emniyet Müdürü Aktaş’a veda töreni düzenlendi
Ticaret Bakanlığı yasal olmayan uçan balonların satışını yasaklama kararı aldı!
Turgutlu’da yasal helyum gazı sadece İzgi Ajans’ta
POLİS HAFTASI NEDENİYLE EMNİYET TEŞKİLATINDAN KAYMAKAM KAPANKAYA’YA ZİYARET