35,2161$% -0.03
36,7866€% -0.01
44,2163£% -0.19
2.965,63%-0,08
2.622,25%-0,01
9.724,50%-0,42
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan yaşananın hoş bir durum olmadığını belirtip, gerekli incelemelerin yapılıp, kirliliğe neden olanlara gereken cezaların verileceği söyledi.
TURGUTLU İlçesinden geçen Gediz Nehri’nde yaşanan toplu balık ölümleri endişe yarattı. Kütahya’nın Gediz İlçesindeki Murat ve Şaphane dağlarından doğup, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu’dan geçerek İzmir’in Foça İlçesi ile Çamaltı Tuzlası arasındaki bölgeden Ege Denizi’ne dökülen 401 kilometre uzunluğundaki Gediz Nehri’nde kirlilik üst seviyelere ulaştı.
Nehrin Turgutlu’dan geçen bölümünde, boyları 10 ile 50 santimetre arasında 200 gram ile 15 kilo arasında değişen yayın, aynalı sazan kefal balıklarının telef olarak su yüzeyine çıkması kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi. Şişmiş ve ağızları açık halde kıyıya vuran balıkları gören vatandaşların bazıları balıkları serpmelerle tutup yakalamakta. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ise yaşananın hoş bir durum olmadığını belirtip, gerekli incelemelerin yapılıp, kirliliğe neden olanlara gereken cezaların verileceği söyledi.
Gediz Nehri’nde balık tutmaya gelenlerden Atilla Yoldaş (45): “DSİ Turgutlu İşletmesinden emekli oldum. Salihli‘deki bazı fabrikaların atık sularından dolayı, Gediz kirlenmekte. Balıkların hali böyle, dünkü durum daha vahimdi. Ölü olanlar hariç can çekişen balık çok vardı. Doğayı kirletmeseler çok iyi olacak ama. Bu tuttuğumuz balıkları kendimiz yiyeceğiz. Bunlar can çekişen balıklardı. Yetkililerin acilen çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.
Yoldaş, balık ölümlerinin normal kirlilikten ziyade sudaki ağır kimyasal maddelerin neden olduğu zehirlenmeden kaynaklandığını ileri sürdü.
İngilizce kursunu başarıyla bitirmenin mutluğunu yaşadılar