Kartlı Sayaç Kullanıcılarına Depozito Ücreti Yok!
MASKİ Genel Müdürlüğünden, hizmet binaları önünde yapılan açıklamalara bir cevap daha geldi. Kartlı su sayaçlarında herhangi bir depozito ücreti alınmadığını vurgulayan MASKİ, uygulamanın tüm siyasi parti gruplarının yer aldığı MASKİ’nin 2015 yılı Mayıs ayındaki Genel Kurulu’nda, yine tüm partilerin evet oyu vermesiyle kabul edildiğinin altı bir kez daha çizildi. Sorunsuz bir şekilde uygulanan sistemin siyasi amaçlarla karalanmaya çalışıldığı belirtildi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hizmet binaları önünde eş zamanlı olarak yapılan açıklamalarda vatandaşa verilen yanlış bilgiler ile ilgili gerçekleri bir bir kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Kartlı sayaç uygulamasına geçilmesinin ardından vatandaştan hiçbir şekilde depozito ücreti alınmadığını vurgulayan MASKİ, konu hakkındaki gerçekleri paylaştı:
Sistem, siyasi amaçlarla karalanmaya çalışılıyor
Kanun gereğince 10 yıllık damga süresini doldurmuş mekanik sayaçların kartlı sayaçlarla değiştirilmesi, tüm siyasi parti gruplarının yer aldığı MASKİ’nin 2015 yılı Mayıs ayındaki Genel Kurulu’nda tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan açıklamada yer alan kartlı sayaçtan depozito alındığı ifadelerinin ise tamamen gerçek dışı olduğunu belirten MASKİ yetkilileri, kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını belirtti. Ayrıca diğer illerdeki uygulamalardan farklı olarak MASKİ, sayaç bedelini 18 taksite bölerek, kartlı sayaç abonelerine yüzde 10 oranında ilave indirim avantajı da sundu.
Kartlı sayaç makbuzundaki ‘Geçmiş Dönem Borcu’ İfadesi de açıklandı
MASKİ yetkilileri yapmış oldukları açıklamanın devamında kartlı su sayaçlarına su yükleyen vatandaşların, ödeme dökümlerinde yer alan geçmiş borç ifadesi ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulundu. Kartlı sayaçta abonelerin kimi zaman 2-3 ayda bir yükleme yaptığı, bu sebeple de ödeme yapılmayan ayların hat bakım ve işletim, Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti (KAYSU) bedeli ile katı atık bertaraf bedelinin yükleme yapılan ayda tahsil edildiği belirtildi. Makbuzlarda geçmiş borç ifadesi altında tahsil edilen bu bölümün kamuoyunda yanlış anlaşılmasından ötürü bir düzenleme yapılarak ‘Geçmiş Borç Tutarı’ bölümünün detayı KİOSK cihazından alınan makbuzun en altına detaylı bir şekilde eklendi.
MASKİ, KİOSK cihazlarından alınan 1,25 TL’lik bedelin kurum ile ilgisi olmadığını, vatandaşa işlem kolaylığı sağlamak amacıyla yapılan hizmete karşılık aracı firma tarafından tahsil edildiğini belirtti. Elektronik para lisansı ile yetkilendirilen şirketin; yazılım entegrasyonları, elektrik, internet, para toplama gibi hizmetleri karşılığında aldığı bu ücreti MASKİ Genel Müdürlüğü gibi anlaşmalı olduğu tüm kuruluşlardan tahsil ettiği vurgulandı. MASKİ vezneleri ile mobil tahsilat araçlarından yapılan yüklemelerde ise herhangi bir ücret tahsil edilmemektedir.”denildi.
Haber Merkezi