40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
SURİYE’nin başkenti Şam’da öğretmenlik yapan Reem Alkhutoba ile Bashar Alhokla çifti savaş nedeniyle 20 ay önce Turgutlu’ya yerleştiler. Suriye’deyken aylık 3 bin dolar para kazanan ve durumları çok iyi olan öğretmen eşler Turgutlu’da geçinebilmek için mücadele etmekte.
Özel ders vermek istediğini belirten çift; “Turgutlu’da özel dersler çok pahalı, ben 15-20 lira karşılığında Matematik ve İngilizce dersi vermeye razıyım.” dedi. Bashar Alhokla hamallık ve kısa bir süre çevirmenlik yaparak evinin ve 2 çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktayken, komşuları Necmettin D. onlara yardımda bulunabilmek için öğretmenevinin arkasında bulunan boş dükkanını kullanmaları için verdi.
Az miktar bir para ile mal alan Alhokla, bu dükkanı küçük bir bakkal olarak çalıştırmaya devam ederken gelen bir müşterinin verdiği akıl ile tütün sarıp satmaya başladı. 500 gr’‘dan fazla olan tütün satışı yasağı hakkında bir bilgisi olmayan öğretmene emniyet tarafından 10 bin lira ceza uygulandı.
Çok zor şartlarda ailesini geçindirmeye çalışan Alhokla: “Benim bu cezayı ödeyecek gücüm yok.” diyerek Ahmet T.’nin yardımı ile Turgutlu Kaymakamlığına konuyu taşıdı. Kaymakam Uğur Turan, bunun suç olduğunu, cezanın iptalinin kabul edilebilecek bir şey olmadığını, memurların görevini yaptığını belirtti.
Seramiksan Beşiktaş’a da yenildi: 3-0
GÜNCEL
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
1
Ak Parti Manisa İl Kongresi İçin Hazırlıklar Sürüyor
181831 kez okundu
2
TURGUTLU DA YASAL HELYUM GAZI TEK İZGİ AJANSTA
122832 kez okundu
3
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
113130 kez okundu
4
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111670 kez okundu
5
Manisa Şehir Hastanesi’nde anlamlı bir doğum hikayesi
111560 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.