38,4549$% 0.03
43,9073€% -0.24
51,6569£% -0.2
4.101,00%-0,75
3.315,37%-0,84
9.224,84%-0,88
Borç çıkartılan başkanlar adına bir açıklama yapan Turgutlu Çiftçi Malları Koruma’nın eski başkanlarından Murat Ayhan: “SGK, çiftçi malları korumaya 2 milyon 46 bin TL’lik borç göndermiş ve bu borcu ben ve diğer eski başkanlardan talep ediyorlar. Borç kurumun borcu. Borç ne benim şahsi borcum, ne de abilerimin şahsi borcu. Burada bir haksızlık var. Hakkımızı arıyoruz. Gerekirse kaymakamımızla, milletvekillerimizle ve Tarım Bakanımızla görüşeceğiz. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” dedi.
TURGUTLU İlçesinde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yapan 9 eski başkanın şahıslarına, SGK tarafından kurumun 2.046.318,88 TL’lik ödenmeyen SSK prim borçlarını ödeme emri gönderildi. Bu ödeme emriyle şok yaşayan başkanlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Turgutlu Çiftçi Malları Koruma’da M.Ali Sarıbey, Murat Ayhan, Mahmut Çetin, Urganlı Çiftçi Malları Koruma’da Hüseyin Olgun, Bahadır Can, Osman Şimşek, Musacalı Çiftçi Malları Koruma’da İbrahim Acar, Muhittin Sezgi, Urganlı Yeniköy Çiftçi Malları Koruma’da Mehmet Öztürk’ün şahıslarına, görev yaptıkları yıllarda ödenmeyen SSK prim borçları nedeniyle ödeme emri tebligatı gönderilerek borçların kapatılması istendi. Tebligatları alan eski koruma başkanları şok olurken, Turgutlu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığında bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptılar.
Borç çıkartılan başkanlar adına bir açıklama yapan Turgutlu Çiftçi Malları Koruma’nın eski başkanlarından Murat Ayhan: “Mevcut Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ünal Şimşek ve eski çiftçi malları koruma başkanları olarak buradayız. Burada toplanmamızın nedeni SGK, çiftçi malları korumaya 2 milyon 46 bin TL’lik borç göndermiş ve bu borcu ben ve diğer eski başkanlardan talep ediyorlar. Herkesin dönemine göre talep ediyorlar. Ben 5 yıl görev yaptım, benden 5 yılı talep ediyor. Osman abim 2 yıl görev yapmış, ondan 2 yıllık, Bahadır abim 3 yıl görev yapmış, ondan 3 yıllık istiyor. Burada bir mağduriyet var. Borç kurumun borcu. Borç ne benim şahsi borcum, ne de abilerimin şahsi borcu. Burada bir haksızlık var. Hakkımızı arıyoruz. Gerekirse kaymakamımızla, milletvekillerimizle ve Tarım Bakanımızla görüşeceğiz. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” dedi.
Turgutlu Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ünal Şimşek ise yaptığı açıklamada: “Kurumun hakkında toplumda şaibeli konuşmalar var. Yolsuzluklarla anılıyor. Biz 25 Kasım 2019 tarihi itibariyle kurumumuza denetleme istedik ve kurumumuz denetlendi. Rapor kaymakam beye sunuldu.” dedi. Urganlı Çiftçi Malları Koruma eski başkanlarından Osman Şimşek de çiftçinin genel olarak ekonomisinin düzgün olmadığı gerekçesiyle korumanın gerekli tahsilatlarını yapamadığını fakat haciz kararı da uygulamadığını dile getirdi.
Turgutluspor, 2 hazırlık maçı yapacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.