DOLAR

36,3086$% 0.1

EURO

37,8888% -0.12

STERLİN

45,7099£% -0.12

GRAM ALTIN

3.429,80%0,25

ONS

2.932,44%-0,03

BİST100

9.895,96%-0,21

İmsak Vakti a 02:00
Manisa PARÇALI AZ BULUTLU 10°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Çocukluk ve gençlik anılarını kitap yaptı

ad826x90
ad826x90

TURGUTLU İlçesinde 85 yaşında 4 çocuk babası Ali İhsan Kırgız, çocukluk ve gençlik hatıralarını ‘1940’lı yıllarda Turgutlu’ adlı kitapta topladı.
1934 yılında Turgutlu’da doğan Ali İhsan Kırgız, Turgutlu Belediyesi’nin de katkılarıyla Turgutlu’nun 1940-1950 tarihleri arasındaki yaşantısını, kendi anılarını, tecrübelerini kitap haline getirdi. Ali İhsan Kırgız, 1961 yılında geçimini kunduracılık yaparak sağlıyordu. Kırgız daha sonra bir fabrikada memurluk yaptı ve buradan emekli oldu. Kırgız, günlerini evinde gazete ve kitap okuyarak geçiriyor.
‘BENİM YAŞIMDA ÇOK KİMSE KALMADI’
Ali İhsan Kırgız: “Çocukluk ve gençlik hatıralarım adlı kitabımda 1940-1950 yılları arasında Turgutlu’nun yaşantısını, Turgutlu’nun neyi var neyi yok?, memleketimizin velilerini ve bunların hepsini yazdım. Gençlere hatıra olsun. Benim yaşımda çok kimse kalmadı. Bunları kimse anlatamayacak, ben de bu yüzden böyle bir kitap yazmaya karar verdim. Kitaba başladım, bir süre rahatsızlık yaşadım. Kitap yazmaya ara verdim, rahatsızlığım geçtikten sonra tekrar başladım. Aşağı yukarı 1 yıl içerisinde kitabı bitirdim.” dedi.

ad826x90

Turgutlu Belediyesi Kültür Yayınları arasında yayınlanan kitaptan satın almak isteyenler Kent Müzesinden ve Turgutlu Belediyesi Etkinlik Merkezindeki Turgutlu Kitapçısından edinebilirler.

ad826x90

ad826x90

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Emekli öğretmen Baki Okur vefat etti

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.