40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
MANİSA Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Çimendağ, şap hastalığının Turgutlu, Akhisar ve Kula ilçelerinde tespit edildiğini belirtip, hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını ve hayvan pazarlarının kapatıldığını açıkladı.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Çimendağ, şap hastalığının kentte ilk olarak Turgutlu’da görüldüğünü ardından Akhisar ve Kula ilçelerinde tespit edildiğini açıkladı. Çimendağ, “Şap hastalığı evcil veya yabani tüm çift tırnaklı hayvanlara bulaşabilen, genellikle ağız mukozası dil ve tırnak aralarında ortaya çıkarak değişik hastalık etkenleriyle enfekte olması ile daha büyük yaralara dönüşmesine neden olan, hayvanların yeterince beslenememesine bağlı olarak verim kaybı ve genç danalarda ölüme sebebiyet veren bir hastalıktır. İnsanlara bulaşma nadirdir. Manisa’da ilk 7 Aralık tarihinde Turgutlu’da tespit edilmiştir. Hızlı bir şekilde koruma ve gözetim bölgeleri tespit edilerek karantina tedbirleri alınmıştır. Ayrıca Akhisar ilçemizde bir mihrak ve Kula ilçemizde de 3 mihrakta şap hastalığı tespit edilmiştir. Balıkesir, Denizli, İzmir, Kütahya ve Uşak illerinde hastalığın görülmesi, ilimizde de yayılım gösterme eğiliminde olması sebebi ile 21 Aralık tarihinde İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu toplanarak Manisa genelinde zorunlu hareketler dışında hayvan hareketlerini yasaklamış ve hayvan pazarlarını ikinci bir karara kadar kapatma kararı almıştır” dedi.
Turgutlu’ya Modern Kavşak Geliyor
1
Ak Parti Manisa İl Kongresi İçin Hazırlıklar Sürüyor
181610 kez okundu
2
TURGUTLU DA YASAL HELYUM GAZI TEK İZGİ AJANSTA
122590 kez okundu
3
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111459 kez okundu
4
Manisa Şehir Hastanesi’nde anlamlı bir doğum hikayesi
111342 kez okundu
5
POLİS HAFTASI NEDENİYLE EMNİYET TEŞKİLATINDAN KAYMAKAM KAPANKAYA’YA ZİYARET
103609 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.