40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
TURGUTLU İlçesinde 2015 yılında yürürlüğe giren yasa ile kutlanmaya başlayan 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ndaki 19 Ekim Muhtarlar Günü programına Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, siyasi parti başkanları, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Mahalle Muhtarı Avni Gürel tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Gürel konuşmasında: “Bugüne kadar sevgililer Günü, kadınlar günü, anneler günü, babalar günü gibi muhtelif günlerde kutladığımız günler vardı. Maalesef muhtarlar günümüz yoktu. 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü kabul edilmiştir. Bu genelgeyle muhtarlarımız onurlandırılmıştır. Bizleri onurlandıran bizlere gerekli değeri veren devlet büyüklerimize ve herkese şükranlarımı sunuyorum. Muhtarın sözlük manası seçmek, tercih etmek, seçilmiş, seçkin ve mümtaz demektir. Tarihimizde muhtarlık hizmeti devamlı olmuştur. Cumhuriyet idarelerinde ve demokratik idarelerde mahalle ve köy birimlerinin birinci nesil idaresi daima muhtarlıklarca yapılmaktadır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, dürüst, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Bizler halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlarız. Eğer toplum yararına bir yararımız oluyorsa, bunda sayın kaymakamımız ve sayın belediye başkanımızın katkıları çok büyüktür. Bu sebeple gerek sayın kaymakamımız, gerekse sayın belediye başkanımızın bize vermiş oldukları destek ve yardımlar küçümsenemez. İlçemizin yapılması gereken işlerde bir başarısı varsa bunda ilk önce Turgutlu Kaymakamımız, Büyükşehir belediye başkanımız, Turgutlu Belediye Başkanımız ve biz muhtarların gayret ve azmi vardır. Bizler belediyemizin gözü ve kulağı durumundayız. Bölgemizde huzur ve güvenin sağlanması yönünde üstün gayret ve çabalarını esirgemeyen Emniyet Müdürlüğü’ne, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ayrıca tüm kamu kuruluşlarına da teşekkür ediyoruz. Sevgili muhtar arkadaşlarım, bugünü burada bize Muhtarlar Günü kutlamamıza vesile olan Sayın Kaymakamımız Uğur Turan Bey’e ve emeği gecen herkese sonsuz teşekkür ediyor ve ebediyete uğurladığımız muhtarlarımızın ruhlarını bir kez daha anıyorum.” dedi.
Alanda hatıra fotoğrafı çektiren protokol üyeleri ve muhtarlar vefat eden muhtarların kabrini ziyaret ederek karanfil bıraktılar.
Aliya İzzetbegoviç, 15. ölüm yıl dönümünde Turgutlu’da anıldı
1
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111752 kez okundu
2
“Sevimli Müzisyenler” Turgutlu’da Büyük İlgi Gördü
34209 kez okundu
3
Turgutlu Belediyesi’ne teşekkür
5603 kez okundu
4
Şehitlerimiz ve Gazilerimize Her Zaman Şükran ve Minnet Borçluyuz
5349 kez okundu
5
Turgutlu’da drone kullananlar dikkat! 98 bin 762 TL ceza uygulanacak
4135 kez okundu
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Turgutlu’nun yeni Emniyet Müdürü Secaattin Aktay!
Turgutlu Ergenekon Köprülü Kavşağı temel atma töreni gerçekleştirildi
Türk Eğitim-Sen’den Hasan Ferdi Turgutlu MTAL İçin Şeffaflık Çağrısı
Turgutlu’da 28 yaşındaki gençten acı haber: Kurtarılamadı!
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Mersin’e atanan Manisa Emniyet Müdürü Aktaş’a veda töreni düzenlendi
Ticaret Bakanlığı yasal olmayan uçan balonların satışını yasaklama kararı aldı!
Turgutlu’da yasal helyum gazı sadece İzgi Ajans’ta
POLİS HAFTASI NEDENİYLE EMNİYET TEŞKİLATINDAN KAYMAKAM KAPANKAYA’YA ZİYARET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.