40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
MASKİ Genel Müdürlüğü, Ekim ayının son haftasında il genelindeki sağanak yağışlardan etkilenen ve taşkın meydana gelen Turgutlu’nun Musacalı Mahallesindeki dere yataklarında iyileştirme ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Küresel ısınma ve değişen iklim koşullarına bağlı olarak ani yağışlar yüzünden yaşanan sel felaketleri son yıllarda Dünya genelinde önemli bir sorun haline gelirken Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçede de dere ıslah ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Ekim ayının son haftasında il genelinde etkili olan ve son yılların en fazla yağışının düştüğü Turgutlu ilçesine bağlı Musacalı Mahallesinin dere yataklarında iyileştirme ve temizlik çalışması yapıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışma mahalle halkının da takdirini topladı.
“Büyükşehir ve MASKİ sayesinde büyük sorundan kurtulduk”
Musacalı Mahallesi Muhtar Azası Ramazan Balaban, “Ekim ayının son haftasında etkili olan aşırı yağış sonrasında mahallemizdeki dere yataklarında taşkın meydana geldi ve tarım arazileri ile çevredeki haneler olumsuz etkilendi. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, hem anında müdahalede bulundu hem de temizlik ve iyileştirme çalışması yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Mahalle sakini Ramazan Badan ise, “Yaşanan sel felaketinden hemen sonra MASKİ ekipleri gerekli müdahaleleri yaptı. Sonrasında da dere yatağı temizlendi ve kanal açıldı. Artık sorun yaşamayacağız. Allah razı olsun” dedi. Haber Merkezi
Apartmanın birinci katında korkutan yangın
GÜNCEL
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
1
Ak Parti Manisa İl Kongresi İçin Hazırlıklar Sürüyor
181765 kez okundu
2
TURGUTLU DA YASAL HELYUM GAZI TEK İZGİ AJANSTA
122759 kez okundu
3
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111590 kez okundu
4
Manisa Şehir Hastanesi’nde anlamlı bir doğum hikayesi
111484 kez okundu
5
POLİS HAFTASI NEDENİYLE EMNİYET TEŞKİLATINDAN KAYMAKAM KAPANKAYA’YA ZİYARET
103768 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.