40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
%
%
10.222,02%-0,03
02:00
Bakan Yılmaz ve Arnavut Bakan Nikolla Halilbeyli’de öğrencilerle Arnavutça konuştu
Turgutlu Arnavut Kültür Derneği’nin de katıldığı programda seçmeli dersin görüldüğü sınıfı ziyaret eden iki bakan burada öğrencilerle Arnavutça konuştu. Öğrenciler de bakanlara karşılık verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 4 yıl sonunda, öğrencilerin akıcı bir şekilde Arnavutçayı konuşabilecek düzeye geleceklerini söyledi.
MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Turgutlu’nun yakınlarında bulunan İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Halilbeyli Mahallesi’nde, Arnavutluk Eğitim Spor ve Gençlik Bakanı Lindita Nikolla ile görüştü, Aliya İzzetbegoviç Ortaokulu’nu gezdi. Ortaokulda da Arnavutça’nın seçmeli ders olarak kabul edilmesinden dolayı tören düzenlendi. Seçmeli dersin görüldüğü sınıfı ziyaret eden iki bakan, burada öğrencilerle Arnavutça konuştu.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kemalpaşa’da Arnavutluk Eğitim Spor ve Gençlik Bakanı Lindita Nikolla bir araya geldi. Belediye Konuk Evi’nde basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrasında, İsmet Yılmaz mevkidaşıyla birlikte kırsal Halilbeyli Mahallesi’ndeki Aliya İzzetbegoviç Ortaokulu’na geçti. Okulda, Arnavutça’nın seçmeli ders olarak kabul edilmesinden dolayı tören düzenlendi. İki bakanın halk oyunları gösterisiyle karşılanmasından sonra, okul öğrencileri Selin Önal ve Melike Atalay Arnavutça şiir okudu. Ardından öğrenci korosu da Türkçe ve Arnavutça şarkı söyledi.
‘ÖĞRENCİLERİN HEYECANI İYİ KARAR ALDIĞIMIZI GÖSTERİYOR’
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, seçmeli ders olarak Arnavutça’yı başlattıklarını söyleyip, hayırlı olmasını diledi. Bakan İsmet Yılmaz, “Türkiye ile Arnavutluk ortak geçmişe sahip, dost ve kardeş iki ülkedir. Güçlü bağlarımız asırlara dayanır. Arnavutluk’ta ortak tarihimize dair eserler var. Sayın Bakan, dost ve kardeş ülkede misafir değil aynı zamanda kendi evinizdesiniz. Kültürümüzü, tarihimizi, dilimizi en iyi şekilde gelecek nesillere eğitimle aktarırız. Yaşayan diller ve lehçeler dersini ortaokullara seçmeli dersler arasında okutmaya başladık. Zazaca, Abazaca, Lazca’nın yanı sıra Boşnakça da Arnavutça da okutulan diller arasında yerini almıştır. Ortaokulda Arnavutça dersini isteyen öğrenciler, seçebileceklerdir. Bağlarımızı çocuklarımız vesilesiyle pekiştirilecektir. Arnavutça dersinin başlatılması, sınır dışında da iyi karşılanmıştır. Bakanlık olarak kitapları ücretsiz olarak temin ettik. Sevgili öğrencilerin bu dili öğrenmedeki heyecanı, ne kadar iyi bir karar aldığımızı gösteriyor” dedi.
Arnavutluk Eğitim Spor ve Gençlik Bakanı Lindita Nikolla ise “Buraya geldiğim için çok mutlu oldum. Heyecanla bugünü bekledim. Şimdi heyecanım geçti, çünkü burası da benim evim. Kendimi burada ailemde gibi hissediyorum. İki ülke olarak güçlü ve beraber bir geçmişimiz var. Bu heyecanı gelecekteki işbirliğini güçlendirmemiz gerekiyor. Biz de ülkemizde Türkçe dili için çaba göstereceğiz” diye konuştu.
SINIFLARI GEZDİLER, ARNAVUTÇA KONUŞTULAR
Törenden sonra seçmeli dersin görüldüğü sınıfı ziyaret eden iki bakan burada öğrencilerle Arnavutça konuştu. Öğrenciler de bakanlara karşılık verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 4 yıl sonunda, öğrencilerin akıcı bir şekilde Arnavutçayı konuşabilecek düzeye geleceklerini söyledi.
Turgutlu Arnavut Kültür Derneği Başkanı Eyüp Sabri Özbilen ve yönetim kurulu, Arnavut Bakan Lindita Nikolla’ya çiçek takdim etti.
DOLANDIRICILAR ZORLU HOLDİNG’İN LOGOSUNU VE FATURA BİLGİLERİ İLE PİYASADAN 553 BİN TL ÜRÜN ÇEKTİ
GÜNCEL
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
1
Ak Parti Manisa İl Kongresi İçin Hazırlıklar Sürüyor
181830 kez okundu
2
TURGUTLU DA YASAL HELYUM GAZI TEK İZGİ AJANSTA
122832 kez okundu
3
KAYMAKAM SELAMİ KAPANKAYA’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
112996 kez okundu
4
Umut Ailesi’nin Acı Günü
111670 kez okundu
5
Manisa Şehir Hastanesi’nde anlamlı bir doğum hikayesi
111559 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.