36,3175$% 0.1
37,8926€% -0.11
45,7283£% -0.08
3.436,59%0,45
2.942,96%0,33
9.901,82%-0,15
TURGUTLU İlçesinde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 09.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından alandaki tören sona erdi.
Arif Canpoyraz İlkokulu’nda hafta nedeniyle program gerçekleştirildi. Programlara Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Jand. Yzb. Halim Karaer, İLçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, şube müdürleri, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, “1.sınıfa başlayan öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Bu arkadaşlarımıza okula alışmada büyük sınıflar yardımcı olsun, okulu sevdirsin, okul korkusunu yenelim. Bu konuda sınıf öğretmenleri kadar, ailelerin de yardımcı olması gerekiyor. Anne babalar aşırı korumacı davranışlardan uzak dursun. Öğretmenlerimiz de sabırla bu çocuklarımıza bir bahçıvan titizliği ile yaklaşsın. Okullarımıza çocuklarımızı geleceğe hazırlıyor. Bu hazırlıkta Milli Eğitimimizin temel amaçları, devletimizin, cumhuriyetimizin prensipleri demokrasi kültürümüz, ahlaki ve dini değerlerimiz, cumhuriyet hükümetlerimizin temel politikaları, evrensel değerler, biz eğitimcilerin hareket rotası olmalıdır. Amacımız sağlıklı bir ortamda çocuklarımızı aklı ve bilimi rehber alan kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştirmektir. Yaz boyunca okullarımızı yeni döneme hazırlayan yardımcı hizmetlilerimiz, okul idarecilerimizi, merkezi hükümet ve yerel idarecilerimize teşekkür ederiz. Bizler yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızı daha iyi yetiştireceğimize söz veriyoruz. Bu konuda eğitimin tüm paydaşlarından özellikle de hayırseverlerimizden okullarımızın fiziki yapıları ve temel ihtiyaçları için destek bekliyor ve bugüne kadar yapılan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Buy duygularla ilköğretim haftamızı kutlar ve tüm eğitim çalışanlarımıza öğrencilerimize ve velilerimize başarı dolu bir yıl geçirmenizi dilerim.” dedi. Kaymakam Yılmaz, eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını ve başarılar dolu geçmesini diledi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunu gösterileri sunuldu, şiirler okundu. 1.sınıfa başlayan öğrencilere okula hoş geldin çiçeği verildi. Kaymakam YIlmaz ve beraberindekiler, programın sonunda 1.sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek sohbet ettiler.
Spor yapan hamile kadına saldırı sanığına hapis cezası
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.