34,4886$% 0.07
36,5298€% 0.4
43,8112£% 0.34
2.945,55%0,37
2.659,57%0,41
9.031,82%-2,18
Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi’ne Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi’nin iz düşümü olacak ‘Genç Ofis’ açılacak.
30 Ekim 2019 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç arasındaki, üniversite öğrencilerinin eğitsel, sosyal, kültürel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolüyle üniversitelerde açılacak ‘Genç Ofis’lerinin, Gençlik Merkezleri’nin iz düşümleri olacağını söylenmişti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yök Başkanlığı arasında imzaların ardından Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Eksür ve Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat arasında görüşmeler sonucu ‘genç ofis’ açılması kararlaştırılarak gerekli işlemler başlatıldığı belirtildi.
Genç Ofis Nedir?
Gönüllülüğün yaygınlaşmasını sağlamak üzere taraflarca yürütülecek proje ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesine Bakanlık tarafından destek verilerek gönüllülük faaliyetlerine ilişkin genç ofisleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları, öğrenci yurtları, kamp eğitim merkezleri ve spor tesislerinin imkanlar ölçüsünde kullanımının ve federasyonlar tarafından malzeme, tesis, araç-gereç ve personel desteğinin verilmesi gündeme alınacak. İyi uygulamalarının yaygınlaştırılacağı bu protokol ile engelli öğrencilerimizin de desteklenmesi ayrı bir boyuta taşınacak. Bu öğrencilerimize yönelik faaliyetler ve projeler de ayrıca desteklenecek. Ayrıca, gençlik ve spor faaliyetlerinde nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla spor bilimleri alanında öğrenim gören öğrencilerimize Bakanlığın taşra teşkilatındaki ilgili birimlerinde staj yapma imkanı verilecek.”
Protokol ne getiriyor?
İmzalanan protokolle gönüllülük seçmeli ders olurken, Türkiye’de bir bakanlık üniversite kampüslerinde kendine ilk kez bir yer açmış ve kurduğu ofisler sayesinde gençlere birebir ulaşmış olacak.
Genç Ofisler, üniversite gençlerinin, gönüllülük faaliyetlerini hayata geçirmelerinin yanı sıra onlara kariyer planlamaları noktasında da fırsatlar sunacak.
Toplumda sosyal barışın sağlanmasına yönelik projelerin üretileceği Genç Ofisler, üniversite gençlerinin kişisel gelişimine de katkı sağlayacak. Üniversitelerde gönüllülük çalışmaları ve sosyal sorumluluk seçmeli ders olarak yaygınlaşacak.
YÖK ise imzalanan protokol gereğince tüm imkanlarını Genç Ofisler’in kullanımına sunacak.
Protokolle gençler bu ofisleri kullanarak kişisel, sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel hizmetleri yerinde ve etkin kullanabilecek. Ayrıca gençler, Türk kültürünün önemli bir parçası olan gönüllülük ve yardımseverlik çalışmalarına da katılabilecek. Söz konusu ofislerde gençler, faaliyet ve projeler yürüterek hem gönüllülüğü öğrenecek, hem de iş hayatına hazırlanacak. Protokolle birlikte Türkiye genelinde bulunan Gençlik Merkezi sayısının 310’dan, 600’e çıkması hedefleniyor.
Aydem ve Gediz Elektrik Perakende’den, fatura borcuna 9 aya varan taksit